Visor – Per Hägg

Lyssna på Per Hägg på Spotify

Ta mig som jag är

Innehåller visor  med  texter som i huvudsak är inspirerade av årstidernas växlingar i allmänhet och de känslor som dessa fyller mig med i synnerhet.
Mitt arbetsnamn för dessa visor var ”Häggens årsvisor”
men fick till slut namnet ”
Ta mig som jag är” –
från inledande texten i spår 9: ”Vårluft i april” 

Att ge ut sin första CD vid 60 års ålder!

2005 skrev jag min första visa ”Håll om mig hårt” till min hustru Gunilla. Sedan dess har det bara blivit 1-2 visor per år, oftast på min första semesterdag, när jag landar i mig själv och njuter i stugan utanför Sala i Västmanland.
På senare tid kommer inspirationen oftare och efter påtryckningar från mor och mina systrar bestämde jag mig för att spela in mina alster.

Bellman, Taube, Sjöberg och Adolphsson har alltid varit förebilder och jag hoppas det märks på mina visor. En inspirationskälla har också sysslingen Thore Skogman varit, som skrivit så fantastiskt många sånger! Tyvärr fick jag aldrig visa upp mina visor för honom, men vi träffades i många andra musiksammanhang.

Så blev det då äntligen av – den 10 oktober 2010 – och med hjälp av ljudteknikern och producenten Jonas Ekdahl, spelade vi in mina alster.
Min lillstuga – numera döpt till ”Studion” – fick bli inspelningslokal.

Så håll till godo — Ta mig som jag är…